BE Rijopleiding

- BE Rijopleiding in 1 dag -

Wil je in een dag je BE rijbewijs halen? Rijschool Marinus Terpstra verzorgt BE opleidingen voor heel Friesland in één dag. Voor het volgen van een dagopleiding is enige ervaring met (achteruit) rijden met een aanhangwagen wel belangrijk.
 
BE rijbewijs
Wil je gaan rijden met een aanhanger? Of ga je op pad met een paardentrailer, caravan of boottrailer? In veel gevallen zul je in het bezit moeten zijn van het BE rijbewijs. Rijbewijs BE is verplicht als de aanhangwagen boven de 750 kg is en als de combinatie van beide voertuigen zwaarder is dan 3500 kg (en tot 7000 kg).
 
De BE rijopleiding
Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de specifieke vorm van verkeersdeelname van het rijden met een combinatie. Ook komen bijzondere verrichtingen aanbod zoals de hellingproef, achteruit rijden, keren en het aan- en afkoppelen. Daarnaast worden voorbereidings- en controlehandelingen doorgenomen. Voor het BE rijbewijs maakt het niet of het trekkend voertuig een schakelauto is of een automaat, een busje of een personenauto. We hebben een mooie Mercedes Vito bus met automaat wat voor de BE ideaal is.
 
Praktijkexamen aanhangwagen BE
Bij het praktijkexamen voor de categorie E bij B hoeft de kandidaat niet in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Het praktijkexamen duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor de introductie van het praktijkexamen en de toelichting op de uitslag achteraf.

 
Het praktijkexamen bestaat uit de volgende onderdelen:
– Voorbereidings- en controlehandelingen – Aankoppelen van de aanhangwagen (controle aanhangwagen) – Bedrevenheid in de bediening van het voertuig – Het op de juiste en veilige wijze deelnemen aan het verkeer – Bijzondere verrichtingen – Afkoppelen van de aanhangwagen

Contactformulier

Heb jij nog vragen? Neem dan contact op via onderstaand contactformulier!
Contact formulier juist

Gelijk aanmelden bij Rijschool Marinus Terpstra

Weet jij al zeker dat je wilt rijlessen bij ons? Dan kun je je gelijk aanmelden via Plan & Go. Wij zullen na jouw aanmelding zo snel mogelijk contact met jou opnemen over de rijlessen!

Kom in contact met ons
Volg ons
Scroll to Top